Uncategorized

Jodium en haaruitval

U weet dat uw lichaam heeft vitamine C, eiwitten en koolhydraten onder andere voedingsstoffen om te overleven, maar wist je dat het ook heeft jodium nodig om gezond te blijven? Jodium is een essentieel element in het houden van ons lichaam in goede staat. Onze schildklier klieren jodium nodig om goed de controle van de stofwisseling van de cellen. Een gebrek aan jodium vertraagt de stofwisseling van de cellen vaak leidt tot haaruitval. Zeer weinig mannen die worstelen met het verlies van het haar zijn zich ervan bewust dat de oorzaak van kunnen zijn dat ze niet krijgen van voldoende jodium in de voeding.

JodiumJodium kan van invloed zijn op haaruitval, omdat het rechtstreeks van invloed op je schildklier, die, op zijn beurt, heeft direct invloed op de gezondheid van uw haar follikels. Haarfollikels zijn kwetsbaar en zeer gevoelig voor beschadiging. Gezonde haarzakjes groeien glanzend, dik, gezond haar, terwijl ongezonde follikels leiden tot juist het tegenovergestelde. De beste manier om ervoor te zorgen dat je krijgt voldoende jodium is om tafel zout op je eten minstens een keer per dag. Alle moderne tafel zout producenten toevoegen van jodium aan zout te helpen vullen mensen inname.

Als u bent beperkt in het eten van zout of niet genieten van de smaak, probeer uw voeding aan te vullen met uitzicht op de zee groenten zoals kelp, wakame en dulse of met zeevruchten. Deze voedingsmiddelen zal u voorzien van meer dan genoeg jodium om te helpen haar verlies te voorkomen. Andere voedingsmiddelen die hebben ook jodium, hoewel niet zo veel, inclusief eieren, lima bonen, aardappel in de schil, melasse, knoflook en waterkers.

haaruitvalAls u denkt dat een laag jodium niveaus mogelijk de oorzaak van uw haaruitval, overweeg het controleren van uw schildklier met een basale thermometer door het te plaatsen in je onderarm voor tien minuten, van zodra u uit bed komen in de ochtend. De temperatuur op de thermometer na tien minuten zal u helpen te bepalen of uw schildklier goed werkt. Een meting tussen 97.8 en 98.2 graden C geeft aan een gezonde werking van de schildklier. U moet de meting elke dag gedurende vijf tot tien dagen om zeker te zijn dat uw gegevens zijn accuraat en consistent. Als uw gemiddelde temperatuur onder 97.6, moet u uw arts meteen. In dit geval, je bijna zeker zijn van lage schildklierfunctie, die kan leiden tot ernstige haaruitval.

De Verenigde Staten Aanbevolen Dagelijkse hoeveelheid voor jodium is 80 -150mcg. Als u last heeft van haaruitval, probeer het bijhouden van een eetdagboek bijhouden hoe veel jodium die u verbruikt per dag. Als het minder dan 150mcg, wilt u misschien overwegen het veranderen van uw dieet of het nemen van een jodium supplement om ervoor te zorgen dat u het verkrijgen van voldoende hoeveelheden jodium. Als u uw dieet om voldoende jodium-rijke voedingsmiddelen zoals kelp en zeevruchten, kan je aangenaam verrast zijn wanneer je haar opeens begint te groeien, sneller en dikker!

Geef een reactie